Minder

Diabeter

Diabeter (www.diabeter.nl) is hét behandelcentrum voor type 1 diabetes (in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd) bij kinderen en jongvolwasssenen. Diabeter verleent niet alleen goede diabeteszorg, maar wil de diabeteszorg ook verbeteren! De missie van Diabeter is een toekomst zonder diabetescomplicaties voor al haar patiënten.

Snelle groei: al meer dan 4000 patiënten

Diabeter is in 2006 opgericht door kinderartsen dr. Henk-Jan Aanstoot en dr. Henk Veeze, beiden afkomstig van het Erasmus Sophia Kinderziekenhuis en later het IJsselland Ziekenhuis. Zij vonden dat de diabeteszorg voor kinderen en jongeren beter moest. Hiervoor startten zij met een zelfstandig gespecialiseerd centrum waar diabetes het enige aandachtspunt is. De behoefte aan zo’n centrum bleek ongekend groot. Inmiddels worden er al meer dan 2000 kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes behandeld, vanuit vestigingen in Rotterdam, Schiphol, Deventer, Veldhoven en Groningen.

De nieuwste insulinepomp- en sensortechnologie

Om de diabeteszorg te verbeteren, past Diabeter de nieuwste technologieën toe die voor mensen met type 1 diabetes beschikbaar zijn. Zij neemt nationaal en internationaal deel aan onderzoek dat moet leiden tot betere behandeling en uiteindelijk tot genezing van diabetes.

24 uur per dag bereikbaar

Waar in het verleden de polikliniekbezoeken het belangrijkste waren, zijn nu de tussentijdse contacten per e-mail, telefoon en via het uploaden van meetwaarden een belangrijk onderdeel van de diabeteszorg. Dit maakt het mogelijk de diabetesregeling continu aan te passen en bij te stellen.

Patiënten kunnen bij Diabeter zeven dagen per week, 24 uur per dag direct en zonder tussenkomst van anderen een medisch specialist van Diabeter bellen voor dringende vragen en overleg. Juist die laagdrempelige bereikbaarheid en het vaak contact kunnen hebben met het diabetesteam heeft een positief effect op het regelen van type 1 diabetes.

E-health

Direct feedback op glucosewaardes levert bijna ‘real-time’ zorg op maat door het op afstand in de gaten houden van de bloedglucosewaarden. Patiënten van Diabeter kunnen hun waardes gemakkelijk vanuit glucosemeter en insulinepomp uploaden via het eigen systeem van Diabeter. Daarna krijgen zij binnen een paar minuten een kleurenoverzicht in hun email dat inzicht geeft in de gluoceswaardes van de voorafgaande weken.

ICT onmisbaar

Om dit alles te realiseren is een optimaal functionerende ICT-infrastructuur onmisbaar. INISI helpt Diabeter daarbij. Met de inzet van gevirtualiseerde IT-systemen van Cisco en Citrix heeft INISI destijds een omgeving gebouwd om de groei te kunnen faciliteren. Die expansie heeft inmiddels dusdanige vormen aangenomen dat we toe zijn aan een nieuw platform, gebaseerd op de nieuwste technologie.

We zien ernaar uit om met Diabeter het volgende (internationale) tijdperk in te stappen.

Meer succesverhalen