Minder

INISI vernieuwt arbitragesysteem GVB

GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam. Dagelijks vervoert GVB meer dan 900.000 mensen met metro, tram, bus en boot.

Het Communicatie Centrum Vervoer (CCV) is het epicentrum van GVB. Van hieruit zorgen de verkeersleiders ervoor dat alle reizigers en medewerkers op hun bestemming aankomen. Bij een opstopping, wegversperring of andere calamiteit zorgen zij voor een goede doorstroming. Daarnaast monitoren ze op veiligheid.

Meldkamer systeem

Goede en snelle communicatie met collega’s en medewerkers van hulpdiensten is hierbij cruciaal. Bij een calamiteit telt elke seconde! Daarom maakt het CCV sinds 2015 gebruik van een speciaal meldkamer communicatiesysteem, geleverd en geïmplementeerd door INISI. Dit systeem heeft in de loop der jaren zijn vruchten afgeworpen en positief bijgedragen aan een verbetering van de veiligheid van reizigers in en om de stad.

Bron: jaarverslagen GVB

Het arbitragesysteem dat INISI in 2015 implementeerde voor GVB, functioneerde uitstekend, maar was aan een upgrade toe. Daarom is INISI recent gestart met het doorvoeren van een aantal vernieuwingen.

Optimale communicatie

De extra features van de nieuwe toestellen zorgen ervoor dat er nog sneller en adequater gecommuniceerd kan worden. Zo kunnen er per toestel nu 32 lijnen afgehandeld worden en kunnen binnenkomende calls geprioriteerd worden door middel van een Red Line en een Emergency Line. Ook is het systeem beter beveiligd doordat aan verschillende profielen verschillende toegangsrechten kunnen worden toegekend.

Met het nieuwe systeem kan de verkeersleiding van het CCV de sociale veiligheid van de reizigers en de punctualiteit van de dienstverlening nog verder vergroten!

Meer informatie

Bekijk ook de eerder opgenomen video over het meldkamer communicatiesysteem bij GVB.

Of lees meer over onze meldkamer- en handelstelefonie oplossing.

 

Gerelateerde nieuwsberichten