Minder

Trage applicaties meest voorkomende IT-ergernis

Ondanks de vergaande digitale ontwikkelingen, kampen veel bedrijven nog steeds met gebruikers die klagen over trage applicaties. Lang wachten om in te kunnen loggen, sessies die uitvallen en vertraging bij het laden van afbeeldingen, zijn veelgehoorde klachten die leiden tot gefrustreerde gebruikers en productiviteitsverlies.

‘Any app, any user, any device’

Is dit te voorkomen? Ja, zeker! Op 18 juni jl. organiseerde INISI ICT een Kennissessie die geheel in het teken stond van ‘optimale en veilige gebruikerservaring’. Samen met Citrix en eG Innovations, twee toonaangevende leveranciers met wie INISI nauw samenwerkt, lichtte INISI toe hoe organisaties ervoor kunnen zorgen dat hun medewerkers 24/7, vanaf elke locatie, veilig toegang hebben tot hun applicaties en data.

Slimme workflows verhogen productiviteit

Met Citrix Workspace hebben gebruikers vanaf elk (mobiel) device meteen toegang tot al hun applicaties en bestanden. Op een zeer veilige manier, onder andere door het gebruik van  Single Sign-On en sterke authenticatie. Hoewel dit zeker bijdraagt aan het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de gebruikerservaring, gaat Citrix inmiddels nog een stap verder. Medewerkers verliezen namelijk vaak veel tijd als ze in allerlei verschillende systemen op zoek moeten naar informatie.

Het nieuwe Citrix Intelligent Workspace zorgt ervoor dat gebruikers  op een uniforme manier toegang krijgen tot alle applicaties. Daarnaast worden belangrijke informatie en taken omgevormd tot doelgerichte workflows. Een uitkomst voor iedereen die worstelt met de steeds groter wordende hoeveelheid informatie die in korte tijd verwerkt moet worden.

Snelle opsporing van het probleem dankzij ketenmonitoring

Mochten er onverhoopt toch performance problemen optreden, dan kan met behulp van de monitoring software van eG Innovations op eenvoudige wijze gezocht worden naar de oorzaak hiervan. Veel monitoring tools bieden gefragmenteerde informatie. De één biedt inzicht in de netwerk componenten, de volgende weer in de Citrix omgeving. De oplossing van eG Innovations biedt inzicht in de gehele keten en kan daarmee veel gedetailleerder zoeken naar de bron van het probleem.

Oplossingen maximaal benutten

Diepgaande kennis van de verschillende oplossingen is cruciaal om deze op een juiste manier te implementeren en maximaal te benutten. INISI heeft dagelijks te maken met de uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem dan contact op met INISI via telefoon 010-4368822 of stuur een e-mail met uw vraag naar bart.bossers(at)inisi.com.

INISI luistert, adviseert en helpt u verder!

Gerelateerde nieuwsberichten