Minder

Jaarbeurs klaar voor toekomst, dankzij INISI

Jaarbeurs klaar voor toekomst, dankzij INISI

Jaarbeurs Utrecht is een gebouwencomplex voor grootschalige evenementen. Het complex bestaat uit 11 hallen en heeft een oppervlakte van 100.000 m². In 2018 ontving Jaarbeurs 2.300.000 bezoekers en werden er 79 beurzen en evenementen georganiseerd.

Daarnaast vonden er afgelopen jaar 8.126 congressen en vergaderingen plaats in Jaarbeurs. Ook heeft de organisatie 13 digitale platforms die zo’n 250.000 bezoekers per maand trekken en waren ze actief op 26 buitenlandse beurzen.

Om dit alles te realiseren is het van groot belang dat de medewerkers van Jaarbeurs op elk tijdstip, en vanaf iedere locatie, snel bij de juiste informatie kunnen. Hiervoor richtte INISI reeds in 2015 een Citrix VDI omgeving in, met daarop zo’n 350 virtuele Windows 7 desktops.

Inmiddels vindt de migratie plaats naar een nieuwe, toekomstvaste Windows 10 VDI omgeving. Omdat de IT-afdeling in de oude situatie veel tijd kwijt was met het handmatig doorvoeren van wijzigingen in applicaties op de werkplekken, wordt hierbij tevens gebruik gemaakt van nieuwe technieken als App Layering en Workspace Environment Management. Veel beheertaken kunnen met deze technieken op één centrale plaats uitgevoerd worden, wat enorm veel efficiencyvoordelen oplevert.

Gerelateerde nieuwsberichten