Minder

Hoe voorkom je datalekken in Microsoft 365?

In de huidige digitale wereld is informatiebeveiliging een belangrijk onderwerp voor bijna alle organisaties. Dit geldt zeker nu we veel van onze gegevens in de cloud opslaan, zoals bijvoorbeeld Microsoft 365. In deze omgevingen is het namelijk gemakkelijk om informatie te delen en te communiceren, wat een groot voordeel is voor samenwerking en productiviteit. Dit kan er echter ook toe leiden dat gevoelige informatie al dan niet opzettelijk openbaar wordt gemaakt.

Dit veroorzaakt grote zorgen bij directies en degenen die verantwoordelijk zijn voor de naleving van wet- en regelgeving en het informatiebeveiligingsbeleid.

Om deze zorgen weg te nemen biedt AvePoint Policies & Insights een oplossing. AvePoint Policies & Insights is een oplossing voor beleid en inzicht die je helpt de informatiebeveiliging binnen Microsoft 365 te waarborgen. Met AvePoint Policies & Insights kun je je beleid definiëren, zodat gebruikers duidelijk weten wat ze wel en niet mogen doen met gevoelige informatie. Daarnaast krijg je inzicht in gebruikersactiviteiten, zodat je snel kunt reageren op eventuele beveiligingsbedreigingen.

AvePoint Policies & Insights kijkt naar verschillende activiteiten die problemen kunnen veroorzaken, zoals het uploaden, delen en bewerken van bestanden. Zo zorg je ervoor dat alleen de juiste personen toegang hebben tot de juiste informatie. Bovendien kun je beleid opstellen voor specifieke groepen, zoals teams die werken met financiële informatie, HRM-bestanden of vertrouwelijke medische gegevens. Zo kun je je richten op informatiebeveiliging voor je hele organisatie.

AvePoint Policies & Insights geef je ook inzicht in de activiteiten van gebruikers in je Microsoft 365-omgeving. Hierdoor kun je snel reageren op mogelijke beveiligingsbedreigingen en gericht beleid opstellen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Bovendien ontvang je met AvePoint Policies & Insights waarschuwingen wanneer policies worden geschonden, zodat je snel actie kunt ondernemen.

Samengevat biedt AvePoint Policies & Insights een oplossing voor organisaties die zich zorgen maken over informatiebeveiliging in Microsoft 365. Met deze oplossing kun je eenvoudig een concreet beleid aanmaken, deze waarborgen en inzicht krijgen in gebruikersactiviteiten. Hierdoor kun je je richten op informatiebeveiliging en beveiligingsbedreigingen snel opsporen. Zo voorkom je hoge boetes en reputatieschade die het gevolg kunnen zijn van een datalek. AvePoint Policies & Insights is een effectieve en veelzijdige informatiebeveiligingsoplossing voor je Microsoft-omgeving.

Als je op zoek bent naar een manier om informatiebeveiliging in Microsoft 365 (SharePoint, OneDrive en Teams) te waarborgen, kijk dan eens naar AvePoint Policies & Insights. INISI helpt je graag met advies, voorbereiding en implementatie. In nauwe samenwerking met AvePoint helpen wij bij het concreet maken van policies, richten wij de oplossing zo in dat je snel inzicht krijgt in de risico's van gebruikersactiviteiten binnen je organisatie. Zo ben je ervan verzekerd dat de informatiebeveiliging in goede handen is.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met INISI, tel. 010-436 8822. Of kijk op onze AvePoint partnerpagina.

Gerelateerde nieuwsberichten