Minder

Cosis gaat vijfjarige overeenkomst aan met INISI

Bij zorginstelling Cosis werken meer dan 3.700 medewerkers en 1.200 vrijwilligers vanuit ruim 200 locaties in de provincies Groningen en Drenthe. Samen helpen zij mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven.

Om de samenwerking tussen medewerkers, vrijwilligers en cliënten te faciliteren, maken zij intensief gebruik van digitale zorgapplicaties. Applicaties die altijd moeten werken en die vanaf elke locatie altijd op een veilige manier toegankelijk moeten zijn.

Een goede IT infrastructuur vormt hiervoor de basis. In de afgelopen periode heeft Cosis, in samenwerking met INISI, de IT-omgeving geconsolideerd en tegelijkertijd een strategie voor de toekomst bepaald.

INISI en Cosis Bart Bossers bezegelt de overeenkomst namens INISI door middel van een Corona-proof handshake met Bert Hogenboom, lid Raad van Bestuur van Cosis.

Op basis van een ‘cloud first’ strategie, is een roadmap voor de komende jaren opgesteld, waarbij applicaties meer en meer op basis van SaaS zullen worden aangeboden en ook de infrastructuur steeds meer cloud-gebaseerd zal zijn. Om te beginnen zal de ‘traditionele’ werkplek worden omgevormd tot een flexibele, procesgeoriënteerde werkomgeving, gebaseerd op het Microsoft 365 platform, die de medewerkers van Cosis in staat stelt zich 100% te richten op de zorg en dienstverlening naar cliënten.

Cosis wordt daarbij op IT-gebied geheel ontzorgd door INISI als strategische partner. Door de levering van servicegericht totaalpakket van IT-beheer, support, consultancy en architectuurbewaking is Cosis in staat om sneller en effectiever de doelstellingen te bereiken. Om die reden is Cosis een overeenkomst aangegaan met INISI; een strategisch partnership voor duurzame ICT ondersteuning.

INISI en Cosis: de kracht van samen beter!

Gerelateerde nieuwsberichten