Minder

Carante Groep kiest voor INISI en PRTG om netwerk te monitoren

Carante Groep is een samenwerkingsverband van twaalf zelfstandige organisaties. Deze organisaties zijn regionaal, verspreid door heel Nederland, actief in de zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, de psychiatrie, (psycho)geriatrie, de jeugdhulpverlening en de welzijnssector.

Ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen, maken de organisaties gebruik van een gedeelde ICT-infrastructuur. De afdeling Informatisering & Automatisering van Carante Groep zorgt voor het technisch applicatiebeheer van de centrale applicaties op het gebied van onder andere HRM, Elektronisch Cliëntdossier en BI.

Continuïteit en beschikbaarheid

Op dit moment wordt er toegewerkt naar een nieuwe digitale werkplek, waardoor het werk vooral voor de zorgmedewerker eenvoudiger wordt gemaakt. Hiermee neemt het belang van de beschikbaarheid van de applicaties steeds meer toe. Om de continuïteit van de IT-omgeving te waarborgen heeft Carante Groep er daarom voor gekozen het netwerk te gaan monitoren met de PRTG netwerk monitor van Paessler.

Geen remote implementatie nodig

Een groot voordeel van de PRTG Network Monitor is de remote probe-functie waarmee je meerdere locaties op afstand kunt monitoren, inclusief kleinere locaties. Je hoeft daardoor geen dure en complexe installatie op iedere afzonderlijke locatie te implementeren. De remote probes registreren alle data en sturen het naar de centrale installatie, waar de data wordt opgeslagen, geanalyseerd en gevisualiseerd.

Real-time inzicht

Daarnaast biedt de dashboard functie direct inzicht met behulp van real-time kaarten met live statusinformatie.

De oplossing van PRTG ondersteunt alle belangrijke technologieën, zoals SNMP, WMI en Windows Performance Counters, SSH, Analyse van netwerkverkeer met flowprotocollen of packet sniffing en HTTP-verzoeken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de network monitoring oplossing van PRTG of de manier waarop je network monitoring strategisch kunt inzetten in jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met INISI via telefoon 010 436 88 22 of stuur een e-mail met je vraag naar bart.bossers(at)inisi.com.

INISI luistert, adviseert en helpt je verder.
Gerelateerde nieuwsberichten