Minder

INISI behaalt EcoVadis certificering

EcoVadis is een vooraanstaand evaluatieplatform dat bedrijven wereldwijd beoordeelt op hun duurzaamheidsprestaties. Dit omvat een grondige analyse van 21 indicatoren die verdeeld zijn over vier cruciale thema's, te weten:

  • Milieu
  • Arbeid en mensenrechten
  • Ethiek
  • Duurzame inkoop

Een opvallend aspect van de beoordeling is de focus op de CO2-uitstoot, waarbij EcoVadis een gedetailleerd inzicht biedt in de inspanningen van organisaties om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Met onze elektrische auto’s en besparende maatregelen in kantoor en IT, scoorden we hier erg goed op.

Op het gebied van milieu presteert INISI volgens EcoVadis behoorlijk goed. Op dit onderdeel kregen we in totaal een nette score van 9, wat onze duurzame bedrijfsvoering weerspiegelt.

Maar ook op de onderdelen ethiek & arbeids- en mensenrechten hebben we een zeer goede score behaald. Dit resulteerde in een zilveren certificering, waarmee we in één klap tot de top 10% best presterende organisaties behoren van de 60.000 bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld. Daar mogen we natuurlijk best tevreden over zijn!

Uiteraard blijven wij bij INISI altijd kritisch naar onszelf en zoeken we steeds naar ruimte om ons te verbeteren.

Gerelateerde nieuwsberichten