Voice over IP

Met de komst van technieken als Voice over IP (VoIP) – IP-telefonie – kunnen data en telefonie over hetzelfde 'convergente' netwerk draaien. Daardoor kan een infrastructuur efficiënter worden gebruikt. Met Power over Ethernet (PoE) verkrijgt een telefoontoestel zelfs zijn voeding via het netwerk.

Met IP-telefonie gaan de beheerkosten omlaag met toch een hogere SLA en komen bovendien nieuwe functionaliteiten beschikbaar.

Unified Communications

IP-telefonie maakt de weg vrij voor unified communications: de vereniging van telefonie, e-mail, chat en video(conferencing).

Vooral voor organisaties met flexibele werkplekken bieden IP-telefoons volop voordelen. Medewerkers loggen in op een willekeurig toestel en ontvangen daar alle persoonlijke settings, inclusief de extra functionaliteiten die daarbij horen. Om te bellen klikt de gebruiker op een naam in de contactenlijst in Outlook. Als hij/zij gebeld wordt, bijvoorbeeld door een klant, dan laat het CRM-systeem op het beeldscherm automatisch alle klantgegevens zien. Met unified communications zijn veel meer van dit soort toepassingen mogelijk.

Presence & Preference
Hoe wil je bereikbaar zijn? Per vaste telefoon of GSM? Per e-mail of SMS? Of gewoon 'nu even niet'. Dit kun je allemaal regelen via Presence & Preference.

INISI integreert al deze communicatiemiddelen tot één samenhangend systeem dat optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden om de productiviteit en bereikbaarheid van je medewerkers te verbeteren. Met een dergelijk systeem is je organisatie geheel toegerust op Het Nieuwe Werken.

IP Touchphone Attendant Console
De IP Touchphone van IP Trade is een uitstekende oplossing die toegepast kan worden als receptietoestel, ten behoeve van een management assistent, of voor:

  • Service desks en hotlines
  • Call centers
  • VIP, executives
  • Intercom operators

Het systeem kan eenvoudig worden geïntegreerd in een Cisco Call Manager infrastructuur.

INISI en Cisco Systems

Voor de implementatie van IP-telefonie is de juiste partner nodig. INISI heeft ruime ervaring met het ontwerp en de implementatie van convergente netwerk en. INISI weet dat voor een succesvol project meer nodig is dan alleen techniek. Denk bijvoorbeeld aan de wensen en eisen van individuele telefonie-gebruikers, die vaak subjectief zijn.

INISI kiest strategisch voor fabrikant Cisco als leverancier van het meest gedegen platform voor IP-telefonie: Cisco Unified Communications Manager (CUCM). Cisco biedt met deze technologie een oplossing voor zowel kleine als zeer grote (multinationale) organisaties.