Servers: het facilitaire platform

Servers vormen het facilitaire platform voor alle applicaties die een organisatie nodig heeft om te functioneren. Een optimale inrichting van het datacenter vraagt om diepgaande kennis, maar ook om ervaring, inzicht en een pragmatische aanpak.

Dit datacenter levert bovendien de infrastructurele services die essentieel zijn voor het functioneren van de bedrijfsapplicaties. Dit betekent dat het ontwerp van Directory Services en de beschikbaarheid van services als DHCP, DNS en WINS een beslissende voorwaarde zijn voor een ongestoorde operatie.

Standaard applicaties
Het aantal bedrijfsapplicaties groeit en het belang van die applicaties wordt alsmaar groter. Iedere medewerker heeft 'Mijn Documenten' op zijn desktop, maakt gebruik van tekstverwerking en spreadsheets, surft regelmatig op het internet en stuurt e-mails. Zolang het papierloze kantoor nog geen realiteit is, lopen we bovendien regelmatig naar de printer om een en ander op papier te krijgen.
 
Specifieke applicaties
Daarnaast zijn er specifieke applicaties voor specifieke functies. Voor sommige afdelingen is ERP een 'kritische' applicatie, voor andere afdelingen is CRM cruciaal. Sommige applicaties draaien in systemen op de werkplek, andere op centrale servers. Alles bij elkaar hebben we een zeer gevarieerd dienstenpakket dat beschikbaar moet zijn en blijven.
 
Optimale inrichting
Om aan alle eisen en wensen in een organisatie te voldoen, moet het serverpark optimaal worden ingericht. Dat vraagt niet alleen om diepgaande kennis, maar ook om ervaring en inzicht. De consultants van INISI zetten hun kennis graag in om gedegen oplossingen voor jouw organisatie te ontwikkelen. Het gaat daarbij overigens niet alleen om servers. Ook goed ingerichte werkplekken, storage-oplossingen en netwerk-infrastructuren maken deel uit van de totaaloplossing die INISI kan neerzetten.