Inzicht in informatiestromen cruciaal voor optimale performance

01-04-2019

De afhankelijkheid van IT voor de continuïteit van organisaties neemt alsmaar toe. Deze digitale ontwikkeling brengt met zich mee dat performance problemen een steeds groter bedrijfsrisico worden.

Ketenafhankelijkheidketen_v2.jpg
Wie kent het niet. Gebruikers die klagen over applicaties die traag reageren of zelfs helemaal niet beschikbaar zijn. Dit is al vervelend als de applicaties alleen intern worden gebruikt, maar heeft nog meer gevolgen als deze ook gebruikt worden door klanten of ketenpartners. Of als er intensief samengewerkt wordt, waarbij de informatie die iedereen nodig heeft via een specifieke applicatie gedeeld wordt.
 
Een goed voorbeeld hiervan is de Building Information Modeling applicatie die Dura Vermeer gebruikt. Dura Vermeer is al 160 jaar actief als bouwbedrijf in woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Voor de totstandkoming en de uitvoer van haar projecten maakt zij sinds enkele jaren gebruik van Building Information Modeling:  in samenwerking met alle betrokken partijen wordt elk project in eerste instantie ‘virtueel’ als model gebouwd en wordt dit virtuele model de leidraad voor de uitvoering ervan.

Dit virtueel bouwen, ook wel  ‘BIMMEN’ genoemd, kan in 3D (visueel) maar inmiddels ook in 4D (met toevoeging van statistieken) of 5D (met toevoeging van planningen) gedaan worden. Doordat alles aan de voorkant beter georganiseerd is, neemt tijdens het bouwproces de efficiency toe en nemen de faalkosten af.

Goede performance cruciaal
Met het toenemende aantal partijen dat met elkaar samenwerkt via BIM neemt het belang van de continuïteit en beschikbaarheid ervan ook toe. Een goed functionerende IT infrastructuur is daarom cruciaal voor Dura Vermeer. Op een bepaald moment deden zich echter steeds meer performance problemen voor en kwamen er steeds meer klachten van (gefrustreerde) gebruikers.

Klachten over performance van de infrastructuur zijn moeilijk te doorgronden en kunnen een oorzaak hebben in de hardware, veroorzaakt worden door verkeerde configuratie van netwerk- en servercomponenten of het gevolg zijn van snelle groei en snelle uitbreiding van de infrastructuur.

Om inzicht te krijgen in de oorzaak van de performance problemen, koos Dura Vermeer ervoor om de performance monitoring oplossing van eG Innovations in gebruik te nemen. Een uniforme Performance Monitoring oplossing, inclusief diagnose en rapportage functionaliteit.

Universele monitoring agent
Het universele monitoring model van eG Enterprise biedt 360° performance inzicht en de unieke auto-correlatie functionaliteit toont volledig automatisch de afhankelijkheden van de diverse componenten. Standaard worden meer dan 180+ applicaties, 10+ virtualisatie platformen en 10+ besturingssystemen ondersteund.

isolate_the_root_v2.jpg 
Implementeren is eenvoudig: de eG monitor kan worden geladen in een ‘image’ en geconfigureerd – terwijl je bezig bent – om diverse applicaties of servers te monitoren. Licenties zijn gebaseerd op het aantal servers of aantal gebruikers, en kunnen ook op abonnementsbasis worden afgenomen.

Herkenbaar?
Heb je een soortgelijke situatie en wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van performance monitoring? Neem dan contact op met INISI via telefoon 010-4368822 of stuur een e-mail met je vraag naar bart.bossers@inisi.com.

Meer over het project bij Dura Vermeer kun je hier lezen.

INISI luistert, adviseert en helpt je verder.Overige berichten