Scapino Ballet imponeert met All Hands on Deck

18-03-2019

Als ICT dienstverlener ondersteunt INISI een groot aantal klanten in heel Nederland en ver daarbuiten. Tegelijkertijd hechten we veel waarde aan onze Rotterdamse roots. Onze kernwaarden Betrokken, Betrouwbaar en Vakgedreven, alsook onze visie ‘Beter Samen, Samen Beter’ komen voort uit een Rotterdamse no-nonsense mentaliteit die we in onze genen hebben.

Rotterdamse cultuur
Onze band met Rotterdam is ook terug te zien in ons MVO beleid. Zo zijn wij ‘vrienden van’ het Natuurhistorisch Museum. Daarnaast dragen we ook Scapino Ballet een warm hart toe. Niet om de laatste plaats omdat Scapino een bijzonder doel nastreeft.

De producties van Scapino laten mensen iets ervaren over de wereld waarin we leven. Ook kijken ze graag over de muren van hun eigen kunstvorm heen. Ze houden ervan om buiten de gebaande paden te treden en nieuwe dingen te ontdekken. Samenwerking in welke vorm dan ook, staat hierbij centraal.

Talent ontwikkelen
Met de Scapino Academy ontwikkelen ze het talent van jonge dansers en choreografen en laten ze mensen leren met en van dans. Ze bieden een grote variatie aan workshops en activiteiten voor scholen, verenigingen, bedrijven en wijk- en kunstencentra. Het doel is om kinderen, jongeren en volwassenen te inspireren, hun creativiteit te prikkelen en hun talenten te ontwikkelen, en ze te laten nadenken en te communiceren door te bewegen. Scapino is partner van de stichting Dance for Health die zich inzet om door middel van dans de kwaliteit van leven van mensen met Parkinson te verbeteren. En in samenwerking met het Kinderdiabetes Expertise Centrum Zeeland geven ze workshops dans en beweging aan kinderen en jongeren met diabetes.all-hands-on-deck_v2.jpg

Samenwerking
Afgelopen week ging de nieuwste productie van Scapino Ballet in première: ‘All Hands on Deck’. Een verrassende samenwerking tussen Scapino Ballet en de Wëreldbänd. Dans, humor, slapstick, muziek en theater in één. Van begin tot het eind was het een wervelend spektakel. Opnieuw een prachtig voorbeeld van de manier waarop samenwerking leidt tot bijzondere hoogten. Het motto ‘Beter Samen, Samen Beter’ was ook hier absoluut van toepassing!


Overige berichten