Trend: toename uitbesteden IT beheer

10-12-2018

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun IT beheer uit te besteden. Volgens de Application Services Survey van IDC over 2017 besteedt 30 procent van de ondervraagde organisaties het infrastructuur- en applicatiebeheer uit. Binnen vijf jaar groeit dit naar 41%.

Ook binnen INISI herkennen wij deze trend: onlangs kozen Cosis, Alkion, Eurocross Turkije en Bank of South Sudan er (opnieuw) voor hun IT beheer uit te besteden aan INISI.

Waarom is het uitbesteden van IT beheer zo populair?
De belangrijkste drijfveren om IT uit te besteden zijn: focus op de kernactiviteiten, verbetering van de servicekwaliteit en kostenbeperking. Dit verklaart meteen waarom het uitbesteden van IT beheer momenteel zo populair is. Een succesvolle uitbesteding draagt bij aan de kwaliteit van de IT-omgeving. Het IT team houdt bovendien tijd over voor meer strategische werkzaamheden die waarde toevoegen aan de business. Gezien de schaarste op de (ICT) arbeidsmarkt en de complexiteit die de toenemende digitale transformatie met zich meebrengt, geen overbodige luxe.

Waar moet u op letten bij het uitbesteden van uw IT beheer?
Het aantal partijen dat IT beheerdiensten aanbiedt, is groot. Om een goede keuze te maken is het belangrijk om een aantal aspecten minimaal mee te laten wegen in het beslissingstraject:

 • Beschikbaarheid: ben je er zeker van dat je 24/7 met vragen en problemen bij de medewerkers van de helpdesk terecht kunt?
 • Kennis: beschikken de medewerkers van het NOC over de juiste kennis, afgestemd op jouw specifieke situatie?
 • Maatwerk: kun  je  het IT beheer contract afstemmen op jouw specifieke wensen en eisen?
 • SLA:  zijn alle afspraken duidelijk en helder vastgelegd in een SLA en word je door middel van rapportages regelmatig op de hoogte gehouden?
 • Multilingual: ingeval van internationale organisaties: spreken de medewerkers van het NOC meerdere talen?

INISI Managed Services
Iedere organisatie voert z'n eigen beleid met betrekking tot IT-beheer. De ene organisatie wil het liefst alles zelf doen, de andere concentreert zich liever zoveel mogelijk op de eigenlijke core business, en besteedt zoveel mogelijk uit.

INISI onderkent die verschillende behoeften. We bieden klanten daarom een dienstenpakket aan dat afgestemd is op de specifieke wensen en eisen van de organisatie. Zo'n dienstenpakket is aanvullend aan de eigen capaciteiten van de organisatie.

Waarom kiezen klanten voor INISI?

 • INISI heeft een hoog niveau van expertise en is zeer ervaren in het bouwen en migreren van beheersbare ICT-infrastructuren;
 • INISI maakt technologie begrijpelijk en toegankelijk: onze specialisten zijn altijd beschikbaar voor klanten;
 • INISI is een gecertificeerde organisatie, met een 24/7 dienstverlening volgens ISO-9001, ISO-27001 en ISO-14001-normen;
 • INISI wordt ondersteund door marktleidende leveranciers zoals Cisco Systems, Microsoft, Citrix, VMware en Nutanix;
 • INISI zoekt altijd naar oplossingen die klanten de beste prijs / prestatieverhouding bieden. Het resultaat: een uitstekende oplossing voor een aantrekkelijke prijs;
 • INISI biedt een volledig portfolio aan diensten, die betrekking hebben op de ontwerp-, implementatie- en ondersteuningsfase.

Wil je meer weten hierover?
Neem dan contact op met INISI via telefoon 010-4368822 of stuur een e-mail met je vraag naar bart.bossers@inisi.com.

INISI luistert, adviseert en helpt je verder.

 

Overige berichten