Meldkamer Communicatie

Eén integrale oplossing voor snelle en efficiënte communicatie in Mission Critical omgevingen:

 • Ruimtebesparend;
 • Directe communicatie met alle betrokkenen;
 • Integratie met Radiocommunicatie.

De uitdaging

Alle betrokkenen voorzien van complete en actuele informatie. Contact houden met de teams in het veld. Direct kunnen handelen bij calamiteiten. Dat is de uitdaging van meldkamers en command & control centra. Snelle en ongestoorde communicatie is daarbij cruciaal.

In veel gevallen wordt echter gebruik gemaakt van uiteenlopende communicatiemiddelen, die ieder afzonderlijk functioneren, waardoor vertraging in het communicatieproces ontstaat.

De IP Command oplossing van IP Trade integreert radio, telefonie, data, satelliet en video in één communicatie-platform en staat daarmee garant voor veilige, snelle en betrouwbare communicatie.

De juiste informatie veilig en snel bij de juiste persoon, in het juiste format op de juiste tijd
Medewerkers van meldkamers en command & control centra krijgen continu informatie vanuit verschillende bronnen. Het is uiterst complex om uit deze brij van informatie de juiste gegevens te filteren en op basis daarvan de goede beslissingen te nemen tijdens stressvolle momenten.

IP Command is een communicatie- en samenwerkingsplatform die de uiteenlopende communicatiemiddelen integreert waardoor de informatie eenvoudig en snel beschikbaar gesteld kan worden aan de juiste personen.

De voordelen van IP-technologie
Traditionele aanbieders van mission critical communicatie-systemen maken vaak nog gebruik van verouderde technologie waar niet of nauwelijks meer op doorontwikkeld wordt.

IP Command is geheel gebaseerd op IP-technologie en biedt daarmee zowel nu, als naar de toekomst toe, ongekend veel nieuwe mogelijkheden. Zo is IP Command volledig te integreren met de Unified Communications oplossingen van Cisco, Avaya, Alcatel-Lucent, Mitel en Asterisk.

Dankzij de open architectuur en Application Programming Interface (API) kan simpel en snel informatie uit andere bronnen worden toegevoegd. Ook een conference-call of videoconference met de verschillende betrokkenen is met één druk op de knop tot stand te brengen.

Alles binnen het platform is gericht op snelle en eenvoudige communicatie, gebaseerd op de juiste informatie.

IP Command

De IP Command oplossing bestaat uit:

 • Een touch-screen Dispatch Console, die ook als software variant beschikbaar is en tevens op mobiele devices geïnstalleerd kan worden;
 • De Turret Proxy Open Line Server (TPO), die dynamische conferencing-mogelijkheden en unieke communicatiefuncties , toepassingen en workflows faciliteert;
 • De Turret Support Server (TSS), een web-based management en database applicatie.

IP Command integreert:

 • Telefonie (vast, mobiel);
 • Radiocommunicatie (TETRA, P2000, C2000, P25);
 • Datacommunicatie;
 • Satellietcommunicatie;
 • Videoconferencing;
 • Videosurveillance;
 • Informatie uit externe bronnen (via API’s).

Ontwerp, implementatie en beheer

Om de mogelijkheden van het IP Command platform maximaal te benutten is het cruciaal om het systeem goed te ontwerpen en te implementeren. Dit vereist diepgaande kennis van IP netwerken, zowel op het gebied van datacommunicatie als van unified communications.

INISI is specialist op dit vlak en daarom al jarenlang preferred partner van IP Trade voor nationale en internationale projecten. Vanuit het Network Operating Center (NOC) van INISI, dat  24/7 beschikbaar is, vindt tevens het beheer en onderhoud van de systemen plaats.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de deze oplossing, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak of een live demo.

Bekijk ook de video over het geïntegreerde meldkamer communicatiesysteem dat INISI geïmplementeerd heeft bij Gemeentevervoersbedrijf Amsterdam.