LAN/WLAN infrastructuur

INISI ontwerpt, bouwt en onderhoudt lokale netwerken op basis van bekabelde infrastructuur of draadloze technieken.

Om te komen tot een gedegen ontwerp van een optimale netwerkinfrastructuur kunnen wij bij jou op locatie een site survey uitvoeren.

Je netwerk op orde

Het gebruik van één integraal IP-netwerk maakt de integratie tussen verschillende werelden eenvoudiger. We maken overal gebruik van industrie-standaard componenten, die vaak veel goedkoper zijn. Bovendien wordt het beheer eenduidig, eenvoudiger en overzichtelijker. Meestal is nog maar één beheerorganisatie nodig.

Risico's
Het heeft, kortom, de nodige voordelen als we alles aansluiten op hetzelfde fysieke netwerk. Maar er zijn ook risico's. Bedenk wat er zou gebeuren op het wegennet als alle verkeer volledige vrijheid zou hebben om overal te komen, ongeacht het type voertuig en met een zelf gekozen snelheid. Voetgangers, fietsers, brommers, motoren, auto’s, vrachtauto’s en trams allemaal door elkaar!

Meer integratie
Hetzelfde kan er op jouw netwerk gebeuren wanneer alles door elkaar loopt. INISI helpt je dit op orde te krijgen en ontwerpt netwerken met de juiste infrastructurele componenten. We gebruiken daarbij producten van toonaangevende fabrikanten als bijvoorbeeld Cisco en HPE, die volop mogelijkheden bieden om het dataverkeer te regelen.

Systemen die aan elkaar gekoppeld zijn, moeten elkaar snel kunnen vinden zonder 'in de file' te staan achter verkeer dat totaal niet is gerelateerd. De netwerken zijn bovendien secuur en betrouwbaar. Verkeer is alleen zichtbaar waar het zichtbaar mag zijn en belangrijke componenten zijn dubbel uitgevoerd om het werk altijd te laten doorgaan, zelfs in het geval van hardware storingen.

Realisatie en beheer

Na de ontwerpfase neemt INISI, in nauwe samenwerking met jouw mensen, de realisatie ter hand.

Als het netwerk eenmaal is geïmplementeerd, dan kun je ervoor kiezen om ook het beheer aan INISI over te laten. In dat geval wordt het netwerk vanaf het INISI Network Operating Center bewaakt en beheerd. Storingen worden automatisch gesignaleerd en INISI kan direct optreden om problemen te analyseren en verhelpen.

Ook aan verzoeken voor aanpassingen kan in veel gevallen op afstand worden voldaan. Zo niet, dan maakt de beheerder van INISI een afspraak om langs te komen.

Zo garanderen wij een netwerk dat stabiel blijft draaien.